Η μεταμόσχευση μαλλιών αποτελεί ιατρική διαδικασία κατά την οποία λαμβάνονται τριχοθυλάκια (ομάδες τριχών) από το πίσω ή πλάγιο τμήμα του τριχωτού της κεφαλής και στη συνέχεια μεταφυτεύονται στα σημεία της κεφαλής που παρουσιάζουν αραίωση.

Τα μαλλιά της μεταμόσχευσης αρχίζουν να αναπτύσσονται στη νέα τους θέση και εμφανίζονται περίπου μετά από 3 μήνες, ενώ απαιτούνται τουλάχιστον 10 μήνες για να ολοκληρωθεί το αποτέλεσμα.

Δεδομένου ότι τα τριχοθυλάκια που μεταφυτεύτηκαν παρουσιάζουν γενετική αντίσταση στην τριχόπτωση, τα μαλλιά που θα αποδώσουν δεν πρόκειται να πέσουν και θα παραμείνουν για πάντα. Απλώς χρειάζονται την ίδια φροντίδα που παρέχουμε και για τα υπόλοιπα μαλλιά, δηλαδή λούσιμο, κούρεμα, βαφή κλπ.
Πληροφορίες για τη διαδικασία της μεταμόσχευσης μαλλιών

Η μεταμόσχευση μαλλιών είναι ανώδυνη (πραγματοποιείται με τοπική αναισθησία) και έχει συνήθη διάρκεια 3-5 ώρες. Κατά τη διάρκεια της επέμβασης υπάρχει η δυνατότητα να παρακολουθείτε τηλεόραση, να ακούτε μουσική ή απλώς να συνομιλείτε με την ιατρική ομάδα και να χαλαρώνετε. Η μεταμόσχευση μαλλιών δεν απαιτεί παραμονή στην κλινική μετά το τέλος της επέμβασης.

Η επαναφορά στις καθημερινές δραστηριότητες είναι σε αρκετές περιπτώσεις σχετικά άμεση, σε συνάρτηση όμως πάντοτε με το είδος του επαγγέλματος, των συνηθειών και γενικότερα του τρόπου ζωής

Tο αποτέλεσμα της μεταμόσχευσης μαλλιών διαφέρει από άτομο σε άτομο, καθώς διαμορφώνεται από πολλές και διαφορετικές παραμέτρους: από τον αριθμό των τριχών που μεταμοσχεύονται, από τα χαρακτηριστικά της τρίχας (χρώμα, διάμετρος, κυματισμός κλπ), από το χρώμα του δέρματος, από το είδος της αραίωσης.

Αυτό σημαίνει ότι ακόμη και όταν αναφερόμαστε σε επεμβάσεις του ίδιου αριθμού νέων τριχών που πραγματοποιήθηκαν σε διαφορετικά πρόσωπα, το τελικό αποτέλεσμα θα είναι διαφορετικό για το καθένα από αυτά.
Το πιο σημαντικό είναι να ταιριάζει απόλυτα η μεταμόσχευση μαλλιών στον κάθε ενδιαφερόμενο, για το λόγο αυτό ο γιατρός – με τη συμμετοχή του ενδιαφερόμενου –δημιουργεί Εξατομικευμένο Πλάνο Μεταμόσχευσης Μαλλιών (PHTP) που σε συνδυασμό με την άψογη χειρουργική υλοποίηση εξασφαλίζει την καλύτερη δυνατή αισθητική εικόνα.

Μέθοδοι Μεταμόσχευσης Μαλλιών

Οι γιατροί της μεταμόσχευσης μαλλιών στη Bergmann Kord έχουν άριστη γνώση & εμπειρία σε όλες τις πιο εξελιγμένες μεθόδους μεταμόσχευσης μαλλιών για να είναι σε θέση να επιλέξουν και να εφαρμόσουν τη μέθοδο που είναι κατάλληλη για κάθε ενδιαφερόμενο.

Περισσότερα για τις Μεθόδους Μεταμόσχευσης Μαλλιών
Μεταμόσχευση Μαλλιών | Follow-up Care

Μετά τη μεταμόσχευση μαλλιών η Bergmann Kord παρέχει 24ωρη ιατρική μέριμνα. Αφού δοθούν αναλυτικές οδηγίες επιστρέφετε στο σπίτι & την επόμενη μέρα πραγματοποιείται στην κλινική μας το πρώτο μετεγχειρητικό λούσιμο και εξέταση από το γιατρό.
Το ιατρικό αρχείο που διατηρείται για κάθε ενδιαφερόμενο συμπληρώνεται και με τις μελλοντικές συναντήσεις με το γιατρό κατά τους επόμενους μήνες για να καταγράφεται λεπτομερώς η πορεία ανάπτυξης των νέων μαλλιών.
Η Bergmann Kord ωστόσο παραμένει πάντοτε στη διάθεση όλων των πελατών για συμβουλές σχετικά με την τριχόπτωση, τη φροντίδα των μαλλιών και για ενημέρωση σχετικά με τις νεότερες εξελίξεις στην αντιμετώπιση της τριχόπτωσης.
Bergmann Kord: Εμπειρία & Εξειδίκευση στη Μεταμόσχευση Μαλλιών

Οι γιατροί μεταμόσχευσης μαλλιών της Bergmann Kord πρωτοπορούν εφαρμόζοντας τις πιο εξελιγμένες μεθόδους του παγκόσμιου χώρου της μεταμόσχευσης μαλλιών.
Πραγματοποιώντας την πρώτη επέμβαση μεταμόσχευσης μαλλιών στην Ελλάδα, η Bergmann Kord κατατάσσεται στις πιο εξειδικευμένες κλινικές μαλλιών παγκοσμίως, ξεπερνώντας τον εντυπωσιακό αριθμό των 60.000
μεταμοσχεύσεων μαλλιών & προσφέροντας τις πιο κατάλληλες εξατομικευμένες λύσεις σε όλους όσοι επιθυμούν να αντιμετωπίσουν οριστικά και με ασφάλεια το πρόβλημα της τριχόπτωσης.
Ενημερωθείτε περαιτέρω:

Ιστορία της Μεταμόσχευσης Μαλλιών

Μελλοντικές Προοπτικές

Δότρια – Λήπτρια Περιοχή