Πρόκειται για μέθοδο διαδερμικής χορήγησης επιλεγμένων φαρμάκων ή θεραπευτικών παραγόντων με τη χρήση ηλεκτρικού ρεύματος χαμηλής τάσης εγκεκριμένη από τον FDA (Αμερικανικός Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων).

Η όλη διαδικασία αφορά μεταφορά ιόντων, δηλαδή ατόμων με θετική ή αρνητική φόρτιση, που διεισδύουν μέσω ηλεκτρικού ρεύματος στο δέρμα και εν συνεχεία σε υποδόριους ιστούς. Το ρεύμα βοηθά να εισχωρήσουν τα ιονισμένα τμήματα του φάρμακου στους βαθύτερους ιστούς.
Βάσει της αποκλειστικής συνεργασίας της κλινικής μαλλιών Bergmann Kord και εκείνης του Dr. Rinaldi στο Μιλάνο, παγκοσμίου φήμης σε ζητήματα που άπτονται της τριχόπτωσης, η εν λόγω μορφή θεραπείας αντιμετώπισης της τριχόπτωσης ενδείκνυται για θεραπευτικά ιατρικά πρωτόκολλα Ανδρογενετικού Τύπου Αλωπεκία, Γυροειδούς Αλωπεκίας, διαφορετικών μορφών διάχυτης γυναικείας τριχόπτωσης (Alopecia Diffusa).

Η συγκεκριμένη τεχνική διαθέτει πλεονεκτήματα συγκριτικά με τις λοιπές θεραπείες αποκατάστασης τριχόπτωσης, ορισμένα από τα οποία είναι η αποφυγή τραυματισμού ή τοπικός ερεθισμός. Πρόκειται για μη επεμβατική, ανώδυνη μέθοδο χωρίς να προκαλεί αιμορραγία. Αφορά σε μια εντελώς ανώδυνη τεχνική η οποία παρέχει παράλληλα τις υψηλότερες συγκεντρώσεις από θεραπευτικές ουσίες που δρουν ενώ η συσκευή βρίσκεται σε λειτουργία.
Η θεραπεία με ιοντοφόρεση γίνεται πάντα συνδυαστικά στην κλινική με άλλες θεραπείες όπως με τη χρήση φυτικών βλαστοκυττάρων, θεραπεία με soft laser ή με ενεργοποιημένους αυξητικούς παράγοντες και αιμοπετάλια (PRP).