Η Bergmann Kord εφαρμόζει τη θεραπεία τριχόπτωσης PRP (Platelet Rich Plasma), που αποτελεί μία καινοτόμο μέθοδο για την αντιμετώπιση της τριχόπτωσης σε άνδρες & γυναίκες. Βασίζεται στο πλούσιο σε αιμοπετάλια πλάσμα του αίματος και στην απευθείας έγχυση αυτού στις περιοχές του τριχωτού της κεφαλής που παρουσιάζουν αραίωση.

Ως μέθοδος, το PRP είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικό τόσο ως θεραπεία τριχόπτωσης, όσο και ως θεραπεία ενίσχυσης της μεταμόσχευσης μαλλιών.
Πώς πραγματοποιείται η θεραπεία τριχόπτωσης PRP στη Bergmann Kord;

Το πρωτόκολλο της θεραπείας τριχόπτωσης PRP στη Bergmann Kord εφαρμόζεται από εξειδικευμένους γιατρούς και βιολόγους-βιοχημικούς σε αυστηρές συνθήκες υγιεινής & ασφάλειας και περιλαμβάνει τα εξής στάδια:

1. Απλή αιμοληψία (όπως και στη διενέργεια γενικών εξετάσεων αίματος) έως και 50cc αίματος

2. Φυγοκέντρηση του αίματος για απομόνωση του πλάσματος

3. Έγχυση του εμπλουτισμένου πλάσματος στις αραιωμένες περιοχές του τριχωτού κατόπιν τοπικής αναισθησίας.
Η μέθοδος PRP εφαρμόζεται παντού με τον ίδιο τρόπο;

Δεδομένου ότι η αποτελεσματικότητα της μεθόδου PRP εξαρτάται από το πρωτόκολλο που ακολουθείται για την εφαρμογή της, είναι πολύ σημαντικό να τονίσουμε ότι η Bergmann Kord καινοτομεί εφαρμόζοντας ένα μοναδικό πρωτόκολλο της μεθόδου PRP που υπερτερεί από τα καθιερωμένα στα ακόλουθα σημεία:

1. Με την εξειδικευμένη τεχνική φυγοκέντρησης της Bergmann Kord επιτυγχάνεται η πλήρης απομόνωση των αιμοπεταλίων, δεδομένου ότι ο τρόπος απομόνωσής τους καθορίζει στο μεγαλύτερο ποσοστό την αποτελεσματικότητα της μεθόδου

2. Αξιοποιείται το σύνολο του πλάσματος που λαμβάνεται από τον ασθενή και όχι ένα μέρος αυτού

3. Παρέχονται πρόσθετες ωφέλειες λόγω της λήψης του συνόλου της λευκής φάσης (επομένως εκτός από τα αιμοπετάλια, λαμβάνονται και τα λευκά αιμοσφαίρια, τα οποία είναι τεκμηριωμένο επιστημονικά ότι συνθέτουν και εκκρίνουν κυτοκίνες και αυξητικούς παράγοντες που δρουν σε συνδυασμό με τους αυξητικούς παράγοντες των αιμοπεταλίων)

Είναι ασφαλής η μέθοδος PRP;

Η αυτόλογη φύση της μεθόδου (δηλαδή το γεγονός ότι το υλικό προέρχεται από τον ίδιο τον οργανισμό) καθιστά το PRP απολύτως ασφαλές για την υγεία και δίχως καμία παρενέργεια. Η μέθοδος εφαρμόζεται από το επιστημονικό επιτελείο της Bergmann Kord σε συνθήκες απόλυτης υγιεινής & ασφάλειας και αποτελεί απλή και εντελώς ανώδυνη διαδικασία. Επίσης είναι σημαντικό να προσθέσουμε ότι το PRP από μόνο του αποτελεί ένα αντιμικροβιακό και αντιφλεγμονώδες βιολογικό υλικό, εξασφαλίζει επομένως συνθήκες αντισηψίας.

Η μέθοδος PRP εφαρμόζεται ήδη για αρκετά χρόνια με πολύ εντυπωσιακά αποτελέσματα στην επούλωση ορθοπεδικών ή χρόνιων τραυμάτων, εγκαυμάτων & χειρουργικών τομών.

Αντενδείξεις: ελάχιστες. Αφορούν συνήθως αρρύθμιστο σακχαρώδη διαβήτη ή λήψη αντιπηκτικών. Η θεραπεία πραγματοποιείται πάντοτε κατόπιν συνεννοήσεως με τους γιατρούς της Bergmann Kord.

Ο ρόλος των Αυξητικών Παραγόντων (Growth Factors) στην αντιμετώπιση της τριχόπτωσης

Το πλάσμα αποτελεί περίπου το 55% του αίματος, περιέχει τα ερυθρά & λευκά αιμοσφαίρια, αιμοπετάλια, πρωτεϊνες, διάφορα θρεπτικά συστατικά, βιταμίνες, ηλεκτρολύτες κα και συμβάλλει στη διακίνησή τους στο κυκλοφορικό σύστημα του οργανισμού. Δύο από τα συστατικά του πλάσματος που μας ενδιαφέρουν όσον αφορά την εφαρμογή του PRP είναι οι Κυτοκίνες (πρωτεΐνες ανάπτυξης, διαφοροποίησης και ανοσολογικής απάντησης) και οι Αυξητικοί παράγοντες (Growth Factors).

Οι Αυξητικοί Παράγοντες είναι πρωτεΐνες που βρίσκονται στο σώμα μας και το βοηθούν να αποκαταστήσει τους ιστούς που δυσλειτουργούν ή έχουν υποστεί βλάβη, αναπτύσσοντας αναγεννητική και αναπλαστική δράση. Αυτό επιτυγχάνεται μέσω της επανενεργοποίησης των αδύναμων ενήλικων βλαστοκυττάρων της περιοχής των υπό αποκατάσταση ιστών και του πολλαπλασιασμού και της αναγέννησης των κυττάρων αυτής της περιοχής.

Επειδή το πλάσμα και τα αιμοπετάλια περιέχουν αυξητικούς παράγοντες, μέσω της θεραπείας PRP αυξάνουμε την ποσότητα των αυξητικών παραγόντων, οπότε ενεργοποιείται μεγαλύτερος αριθμός ενηλίκων βλαστοκυττάρων τα οποία δίνουν τη γενετική εντολή επαναλειτουργίας της περιοχής- στόχο και ως αποτέλεσμα επιτυγχάνεται η αυτοαποκατάσταση των δυσλειτουργιών σε πιο σύντομο χρόνο & με μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα.

Στο θέμα της τριχόπτωσης, επιτυγχάνεται η επανενεργοποίηση των θυλάκων των τριχών που δυσλειτουργούν και ως αποτέλεσμα είναι σε θέση πλέον να δώσουν νέα μαλλιά αλλά και ενδυνάμωση, μεγαλύτερη διάμετρο & μήκος στα υπάρχοντα.
Σε ποιες περιπτώσεις εφαρμόζεται η θεραπεία τριχόπτωσης PRP;

Η θεραπεία PRP εφαρμόζεται σε άνδρες & γυναίκες και σε περιπτώσεις αρχικής ή προχωρημένης αραίωσης των μαλλιών:

– Για την αντιμετώπιση της Ανδρογενετικής Αλωπεκίας
– Για την ενίσχυση του αποτελέσματος της Μεταμόσχευσης Μαλλιών
– Για την αντιμετώπιση της Γυροειδούς Αλωπεκίας
– Για την αντιμετώπιση της τριχόπτωσης διαφόρων αιτιολογιών
– Για την πρόληψη της τριχόπτωσης
Τα αποτελέσματα της θεραπείας PRP
Τα αποτελέσματα από την εφαρμογή της θεραπείας τριχόπτωσης με PRP είναι εντυπωσιακά και αφορούν τόσο την ποιότητα όσο και την ποσότητα των μαλλιών, καθώς η τριχόπτωση αναστέλλεται μόνιμα και μπορούμε να διατηρήσουμε το αποτέλεσμα σταθερό.

Το PRP συνδράμει στην αναγέννηση και ενεργοποίηση των τριχοθυλακίων, δεδομένου ότι «αναγκάζει» τον οργανισμό να αντιδράσει με έντονο αλλά απολύτως φυσικό τρόπο στην υπολειτουργία τους, καθώς τροφοδοτεί την περιοχή της έγχυσης με ενεργοποιημένα κύτταρα που αναλαμβάνουν τη διαδικασία της αναγέννησης.

Τα αποτελέσματα της θεραπείας PRP μπορείτε να δείτε εδώ >> https://www.kord.com.cy/default.asp?pid=189&la=1

Μπορείτε να δείτε video σχετικό με τη διαδικασία PRP, παρακαλούμε συνδεθείτε με τη σελίδα μας στο YouTube