falakros-neos-misosΈνα βασικό χαρακτηριστικό της τριχόπτωσης είναι πλέον η εμφάνισή της σε ολοένα και μικρότερες ηλικίες. Πλήθος παραγόντων ενισχύουν την Ανδρογενετική Αλωπεκία και συμβάλλουν στην εμφάνιση τριχόπτωσης σε νεαρή ηλικία: οι μη υγιεινές διατροφικές συνήθειες, το αυξημένο άγχος, διάφορες παθήσεις, η επιβάρυνση από λήψη φαρμάκων κ.α.

Το ερώτημα που προκύπτει για τη νεανική τριχόπτωση είναι το εξής: η μεταμόσχευση μαλλιών αποτελεί λύση ή οι θεραπείες τριχόπτωσης;

Επειδή η τριχόπτωση εξελίσσεται όσο περνά η ηλικία, η μεταμόσχευση μαλλιών θα πρέπει να γίνεται όταν έχει σταθεροποιηθεί από άποψη τριχόπτωσης η δότρια περιοχή. Και είναι σημαντικό να ληφθεί υπόψη ότι η αραίωση πιθανότατα θα επεκταθεί αρκετά εφόσον η τριχόπτωση ξεκίνησε νωρίς.

 

Αντιμετώπιση της τριχόπτωσης στους νέους

Στη Bergmann Kord η μεταμόσχευση μαλλιών σε νέους εφαρμόζεται επιλεκτικά και εφόσον πληρούνται οι απαραίτητες προυποθέσεις για κάθε περίπτωση. Και είναι σημαντικό να αναφέρουμε ότι όσο νωρίτερα υποβάλλεται κάποιος σε μεταμόσχευση μαλλιών, τόσο αυξάνονται οι πιθανότητες να χρειαστεί επόμενες επεμβάσεις και στο μέλλον.

Η Bergmann Kord εφαρμόζει επιστημονικές θεραπείες τριχόπτωσης για την αντιμετώπιση της νεανικής τριχόπτωσης με στόχο τη χρονική μετάθεση της μεταμόσχευσης μαλλιών όσο το δυνατόν για αργότερα.

Η αγωγής Volumed® σε συνδυασμό με το Soft Laser ενδυναμώνει την υπάρχουσα τριχοφυΐα και καθυστερεί την εκδήλωση της τριχόπτωσης, η πορεία της οποίας ελέγχεται από τους ειδικούς και όταν αξιολογηθεί η περίπτωση ως κατάλληλη για μεταμόσχευση, ο ενδιαφερόμενος μπορεί να προχωρήσει σε επέμβαση.

Η τεχνική της Ιοντοφόρεσης είναι η μέθοδος διαδερμικής χορήγησης επιλεγμένων φαρμάκων ή θεραπευτικών παραγόντων μέσω της μεταφοράς ιόντων, δηλαδή ατόμων με θετική ή αρνητική φόρτιση, που διεισδύουν μέσω ηλεκτρικού ρεύματος στο δέρμα και εν συνεχεία σε υποδόριους ιστούς.

Πολύ αποτελεσματική είναι και η θεραπεία τριχόπτωσης PRP (Platelet Rich Plasma), που αποτελεί μία καινοτόμο μέθοδο για την αντιμετώπιση της τριχόπτωσης σε άνδρες & γυναίκες. Βασίζεται στο πλούσιο σε αιμοπετάλια πλάσμα του αίματος και στην απευθείας έγχυση αυτού στις περιοχές του τριχωτού της κεφαλής που παρουσιάζουν αραίωση.