Φροντίδα για ταλαιπωρημένα μαλλιά

Το καθημερινό βούρτσισμα, το πιστολάκι ή οι χημικές βαφές προκαλούν θαμπή όψη, ξηρότητα ή αφυδάτωση. Θυμηθείτε να μην τρίβετε ποτέ τα μαλλιά με την πετσέτα αλλά να τα σκουπίζετε απαλά.

Η ψαλίδα, δηλαδή οι σπασμένες άκρες της τρίχας, δηλώνει φθορά, έλλειψη υγρασίας και ελαστικότητας. Συνιστάται καθάρισμα κάθε 1,5 μήνα. Χρησιμοποιείτε πάντα μαλακτική κρέμα που λειαίνει την τρίχα. Ολοκληρώστε με κρέμα ισιώματος πριν το πιστολάκι.

Για ξηρά ή ταλαιπωρημένα μαλλιά άγρια στην αφή, που οφείλεται στα ανασηκωμένα λέπια των τριχών τα οποία επιτρέπουν να διαφύγει η πολύτιμη υγρασία από το εσωτερικό τους, αφήστε τα μαλλιά να στεγνώσουν φυσικά ή εάν χρησιμοποιείτε πιστολάκι ρυθμίστε το στο μέτριο ζεστό αέρα. Ανά 2 λουσίματα χρησιμοποιείτε μάσκα μαλλιών για έντονη ενυδάτωση και αφήστε την για 10’.

Τα μαλλιά δείχνουν λαμπερά όταν αντανακλάται το φως επάνω στη λεία τους επιφάνεια. Όταν είναι θαμπά και άγρια στην αφή χρησιμοποιείτε σε κάθε λούσιμο μαλακτική κρέμα και στο τελευταίο ξέβγαλμα επιλέξτε όσο πιο κρύο νερό αντέχετε.