Μέθοδος Μεταμόσχευσης Μαλλιών – FUE (Follicular Unit Extraction)

Είναι η μέθοδος μεταμόσχευσης μαλλιών που πραγματοποιείται με μεμονωμένη μεταφορά τριχοθυλακίων και εφαρμόζεται από τις εξειδικευμένες κλινικές μαλλιών στον κόσμο.
Με την τεχνική μεταμόσχευσης μαλλιών FUE, τα τριχοθυλάκια προς μεταμόσχευση λαμβάνονται ένα ένα από τη δότρια περιοχή και μεταφυτεύονται στην περιοχή της αραίωσης.

Περιγραφή της μεθόδου μεταμόσχευσης μαλλιών – FUE

1. Η επέμβαση είναι ανώδυνη και πραγματοποιείται με τοπική αναισθησία. Η συνήθης διάρκεια της επέμβασης είναι 6-8 ώρες.
2. Ο γιατρός πραγματοποιεί λήψη μεμονωμένων τριχοθυλακίων από διάσπαρτα σημεία της δότριας περιοχής και στη συνέχεια φυλάσσονται σε ειδικό διάλυμα
3. Δημιουργούνται τα σημεία υποδοχής των τριχοθυλακίων
4. Τα εξαχθέντα τριχοθυλάκια μεταφυτεύονται στα σημεία υποδοχής
5. Έλεγχος Δότριας – Λήπτριας περιοχής
6. Μετεγχειρητικές Οδηγίες

Η δημιουργία της Μετωπιαίας Γραμμής

Το αισθητικό αποτέλεσμα καθορίζεται σημαντικά από τη δημιουργία της μετωπιαίας γραμμής, για το σχεδιασμό της οποίας λαμβάνεται υπόψη το φυσικό μοντέλο της μετωπιαίας γραμμής, η ηλικία του ενδιαφερόμενου, το στυλ, καθώς και τα χαρακτηριστικά, το σχήμα και οι συμμετρίες του προσώπου.

Follow-up Care

Μετά τη μεταμόσχευση μαλλιών η Bergmann Kord παρέχει 24ωρη ιατρική μέριμνα. Αφού δοθούν αναλυτικές οδηγίες επιστρέφετε στο σπίτι & την επόμενη μέρα πραγματοποιείται στην κλινική μας το πρώτο μετεγχειρητικό λούσιμο και εξέταση από το γιατρό.
Το ιατρικό αρχείο που διατηρείται για κάθε ενδιαφερόμενο συμπληρώνεται και με τις μελλοντικές συναντήσεις με το γιατρό κατά τους επόμενους μήνες για να καταγράφεται λεπτομερώς η πορεία ανάπτυξης των νέων μαλλιών.
Η Bergmann Kord ωστόσο παραμένει πάντοτε στη διάθεση όλων των πελατών για συμβουλές σχετικά με την τριχόπτωση, τη φροντίδα των μαλλιών και για ενημέρωση σχετικά με τις νεότερες εξελίξεις στην αντιμετώπιση της τριχόπτωσης.

Εμφάνιση των νέων μαλλιών

Απαιτούνται τουλάχιστον 3 μήνες για να φανούν τα πρώτα αποτελέσματα, τα οποία ολοκληρώνονται σχεδόν στους 10 μήνες. Τα νέα μαλλιά μεγαλώνουν, λούζονται, κουρεύονται, χτενίζονται, βάφονται και δεν έχουν καμία διαφορά από τα υπόλοιπα μαλλιά. Το σημαντικό είναι ότι δεν θα πέσουν ποτέ.
Τα πιο σημαντικά πλεονεκτήματα της μεθόδου FUE στη Bergmann Kord:

  • Δυνατότητα μεταφοράς έως 1.500 τριχοθυλακίων σε κάθε συνεδρία (3.000 τριχών)
  • Δυνατότητα αξιοποίησης και των πλαϊνών τμημάτων του τριχωτού στις περιπτώσεις όπου υπάρχει περιορισμένη δότρια περιοχή
  • Διάμετρος 0.75mm των εξαγόμενων τριχοθυλακίων
  • Η FUE είναι λιγότερο επεμβατική τεχνική σε σχέση με τη FUT, επομένως η επούλωση είναι πιο σύντομη και η μετεγχειρητική πορεία έχει ελάχιστους περιορισμούς
  • Απόλυτα φυσικό και αισθητικά άψογο αποτέλεσμα, καθώς αναπαράγει το φυσικό τρόπο έκφυσης των μαλλιών
  • Αναπαράγει το φυσικό τρόπο έκφυσης των μαλλιών εξασφαλίζοντας απόλυτα φυσικό αποτέλεσμα
  • Επιτρέπει την αξιοποίηση περιοχών που διαθέτουν λεπτές τρίχες για το σχηματισμό φρυδιών ή την ενίσχυση της μετωπιαίας γραμμής
  • Εναλλακτική τεχνική για τις περιπτώσεις μη ελαστικού τριχωτού ή για άτομα που θέλουν να διατηρούν τα μαλλιά τους κοντά
  • Ιδανική για μικρές συνεδρίες μεταμόσχευσης μαλλιών όπου χρειάζεται να ληφθεί περιορισμένος αριθμός τριχών

Ωστόσο, με τη μέθοδο FUE μπορούν να μεταφυτευτούν λιγότερα τριχοθυλάκια ανά συνεδρία σε σχέση με τη FUT, επομένως σε περιπτώσεις εκτεταμένης αραίωσης ή αυξημένων απαιτήσεων για πυκνότητα επιλέγεται (αν δεν συντρέχουν άλλοι περιορισμοί) η μέθοδος FUT. Επιπρόσθετα, απαιτούνται περισσότερες ώρες για την ολοκλήρωση μιας μεταμόσχευσης μαλλιών με τη μέθοδο FUE και περισσότερες συνεδρίες για να αποδώσει τον ίδιο αριθμό τριχοθυλακίων που θα απέδιδε η FUT, επομένως μεγιστοποιείται και το αντίστοιχο κόστος για τη μεταμόσχευση μαλλιών.
Πότε εφαρμόζεται η μέθοδος μεταμόσχευσης μαλλιών FUE:

Σε περιπτώσεις αραιής δότριας περιοχής, περιορισμένης ελαστικότητας τριχωτού ή σε περιπτώσεις που παρουσιάζουν δυσκολίες στην αποκατάσταση

Όταν δεν μπορεί πλέον να εφαρμοστεί η τεχνική FUT σε ενδιαφερόμενους που έχουν υποβληθεί σε πολλαπλές συνεδρίες

Σε μικρές συνεδρίες μεταμόσχευσης μαλλιών

Σε συνεδρίες σχηματισμού φρυδιών κλπ
Σε αρκετές περιπτώσεις οι μέθοδοι FUT και FUE εφαρμόζονται συνδυαστικά για να επιτευχθεί το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα στη μεταμόσχευση μαλλιών.