Η Κύπρος ανήκει στις περιοχές που εμφανίζουν υψηλά ποσοστά γυναικείας τριχόπτωσης. Παρουσιάζεται συνήθως στις γυναίκες άνω των 40 ετών, ωστόσο η τριχόπτωση εμφανίζεται πλέον με μεγάλη συχνότητα και στις γυναίκες μικρότερων ηλικιών.

Η τριχόπτωση στις γυναίκες εκδηλώνεται με διάφορες μορφές, όπως είναι η αραίωση σε όλο το τριχωτό (διάχυτη αραίωση) ή η αραίωση στο μπροστινό μέρος του τριχωτού ή ο τύπος αραίωσης που μοιάζει με τον ανδρικό (Γυναικείου Τύπου Ανδρογενετική Αλωπεκία).

Η γυναικεία τριχόπτωση παρουσιάζει αρκετές διαφορές σε σχέση με την ανδρική τριχόπτωση: το πιο σύνηθες αίτιο της τριχόπτωσης σε γυναίκες αποτελούν οι ορμονικές διαταραχές. Οι γυναίκες επηρεάζονται περισσότερο από τους επιβαρυντικούς εξωτερικούς παράγοντες και όταν υπάρχει κληρονομική προδιάθεση, άλλες ορμόνες επιδρούν στον γυναικείο οργανισμό σε σχέση με τον ανδρικό. Σε αυτήν την περίπτωση μάλιστα, η ορμονική επίδραση έχει ως αποτέλεσμα την εμφάνιση αραίωσης σε όλη την έκταση του τριχωτού της κεφαλής, σε αντίθεση με τους άνδρες όπου η αραίωση παρατηρείται στη μετωπιαία γραμμή και το μπροστινό τμήμα του τριχωτού της κεφαλής.
Πώς αντιμετωπίζεται η γυναικεία τριχόπτωση;

Το πρώτο βήμα για την αντιμετώπιση της γυναικείας τριχόπτωσης είναι η διερεύνηση και η καταγραφή των αιτίων δημιουργίας της. Όταν η τριχόπτωση είναι το αποτέλεσμα μιας κατάστασης (ζήτημα υγείας, λήψη φαρμάκων κλπ), είναι σημαντικό πρωτίστως να εντοπιστούν τα αίτια και να αποκατασταθούν.

Η σωστή διάγνωση επομένως είναι το πρώτο βήμα που θα καθορίσει τις περαιτέρω ενέργειες για την αντιμετώπιση της γυναικείας τριχόπτωσης. Η Bergmann Kord έχει δημιουργήσει εξειδικευμένο Τμήμα Γυναικείας Τριχόπτωσης, για να μπορεί να προσφέρει υπεύθυνα τις κατάλληλες λύσεις για κάθε περίπτωση γυναικείας τριχόπτωσης.
Διαβάστε ακόμη:

Ι. Θεραπείες Ενδυνάμωσης των μαλλιών

ΙΙ. Μεταμόσχευση μαλλιών

ΙΙΙ. Προσθετική μαλλιών